Inschrijving voor Nationale Rijschooldag 2018 geopend

Bezoekers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de Nationale Rijschooldag op 18 september 2018. Het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche, voorheen genaamd Lesauto Testdag, wordt deze keer gehouden bij Autotron in Rosmalen. Bezoekers kunnen auto’s testen, de beurs bezoeken, workshops volgen en, voor het eerst, deelnemen aan het Nationale Rijschool Congres.

De Nationale Rijschooldag wordt georganiseerd door RijschoolPro en is de opvolger van de Lesauto Testdag. Er is dit jaar gekozen voor een nieuwe naam van het evenement, aangezien deze dag inmiddels veel meer te bieden heeft dan het testen van potentiële lesauto’s. Bovendien vindt het event dit jaar plaats op een nieuwe locatie: Autotron in Rosmalen.

Lesvoertuigen en workshops

Bezoekers kunnen nog steeds talloze automodellen uitgebreid uitproberen en beoordelen. Welke auto is het meest geschikt om rijles in te geven? Aan het eind van de dag wordt bekendgemaakt welk voertuig de Lesauto van het Jaar 2019 wordt. Ook zijn er motoren aanwezig om te testen.

Op de Rijschoolbeurs kunnen bezoekers wederom kennismaken met toeleveranciers en hun producten en diensten. Denk aan softwareleveranciers, uitgeverijen van lesmateriaal, brancheverenigingen en verzekeraars. Verder zijn er in de middag gratis workshops te volgen. Hier volgt later meer informatie over.

Nationaal Rijschool Congres

Nieuw dit jaar is het Nationaal Rijschool Congres. Dit congres vindt in de ochtend plaats. Hierbij gaan we in op de toekomst van rijscholen. De ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto’s gaan razendsnel. Steeds meer auto’s worden uitgerust met functies die de taak van de bestuurder overnemen. Zijn rijscholen in de toekomst nog wel nodig? En zo ja, hoe ziet een rijles er dan uit? Tijdens het Nationaal Rijschool Congres gaan we dieper in op dit thema. Meer informatie hierover volgt nog.

Inschrijven

Bij de inschrijving kunnen bezoekers uit verschillende opties kiezen. Het evenement is gratis voor rijschoolhouders, instructeurs en starters. Ook kunnen ze kiezen voor een premium ticket van 10 euro. Hierbij krijgen ze voorrang bij de entree en krijgen ze een lunchpakket en goodie bag.

Voor deelname aan het Nationaal Rijschool Congres vragen we een vergoeding van 39 euro (excl. BTW, early bird tarief tot 30 juni) voor rijscholen, starters, en instructeurs. Wie niet werkzaam is in de branche, betaalt 49 euro. Inschrijven voor het evenement kan via de registratiepagina van de Nationale Rijschooldag.

Meer nieuws

Hulpdiensten in het verkeer: tips voor de rijles

Welk advies geef jij je leerling wanneer een voorrangsvoertuig de lesauto nadert? Gert Staal is docent bij de Politie Oost-Brabant en geeft rijvaardigheidstrainingen aan agenten. Tijdens het ondernemersontbijt van de Nationale Rijschooldag legde hij uit hoe de politie rijdt in een noodsituaties. Als het rijgedrag van een spoeddienst voorspelbaar is, is de kans op ongelukken… Lees verder ›

Foto’s: geslaagde editie Nationale Rijschooldag 2019

De organisatie kijkt terug op een geslaagde en zomerse editie van de Nationale Rijschooldag bij 1931 Congrescentrum in Den Bosch. Bezoekers konden dinsdag veel kennis vergaren aan de hand van het Ondernemersontbijt, workshops en de rijschoolbeurs. Op het buitenterrein stonden de nieuwste lesauto’s klaar voor een testrit.  Het was dinsdag de achtste keer dat de… Lees verder ›

Rob Sauvé van IBKI: ‘Examen moet geen toneelstukje zijn’

IBKI-examinatoren Rob Sauvé en Dook Ven gaven op de Nationale Rijschooldag 2019 uitleg over wat er wel en juist niet wordt verwacht van een rijinstructeur tijdens de Praktijkbegeleiding. Tijdens hun presentatie namen ze stap voor stap het beoordelingsformulier door en beantwoordden ze vragen uit de zaal over onduidelijkheden. Hun advies: “Neem het beoordelingsprotocol niet te… Lees verder ›