Chat with us, powered by LiveChat
1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch

Een goede theorieopleiding met rijschoolsoftware

Iedere rijinstructeur weet dat leerlingen niet altijd even gemotiveerd zijn om te studeren voor het theorie-examen. Wat niet handig is, want het is natuurlijk een essentieel onderdeel van het behalen van het rijbewijs. De rijschoolsoftware van PlanGo helpt rijscholen om hier meer grip op te krijgen. PlanGo is op 18 september aanwezig op de beurs tijdens de Nationale Rijschooldag bij Autotron Rosmalen.

Eigenlijk begint dat al bij de theorieopleiding. Tom Tijssen, directeur van PlanGo, vertelt dat rijscholen positieve resultaten zien wanneer ze meer controle hebben over de theorieopleiding. “PlanGo heeft een koppeling gemaakt met een digitale theorieopleider, waardoor rijinstructeurs in de InstructeursApp kunnen zien wat de voortgang is van de leerling. Mocht je zien dat de leerling nog geen stof heeft doorgenomen, dan kun je ze hierop wijzen en stimuleren om met de theorie aan de slag te gaan. Ook zie je of er oefenexamens zijn gemaakt en wat het resultaat hiervan was.”

Organiseren van klassikale theorielessen

Steeds meer rijscholen kiezen ervoor om een klassikale theorieopleiding aan te bieden: een aantal cursusavonden op de rijschool gevolgd door het examen bij het CBR. Ook daar kan PlanGo bij ondersteunen. Sinds kort hebben ze namelijk een functie in de rijschoolsoftware die het voor rijschoolhouders makkelijk maakt om cursussen te organiseren, in te plannen en te beheren.

“Wanneer je een cursus hebt aangemaakt kun je het aantal beschikbare deelnemers opgeven”, vertelt Tijssen. “Daardoor weet je op ieder moment hoeveel plaatsen er nog vrij zijn en welke leerlingen aan de cursus deelnemen. De leerlingen die je op een cursus inplant krijgen automatisch een afspraakbevestiging via de mail en de afspraak verschijnt in de LeerlingApp. Ook de kosten voor de cursus worden meteen geregistreerd. De leerling kan deze kosten direct via iDeal betalen. Mocht je voor een bijeenkomst de cursisten nog andere praktische zaken willen melden, bijvoorbeeld wanneer ze iets mee moeten nemen of moeten voorbereiden, dan kun je eenvoudig een bericht sturen naar alle aanwezigen.”

Beroepsopleidingen

Deze nieuwe functie is ook handig wanneer rijopleiders cursussen voor beroepsopleidingen als Code95 aanbieden. Zo helpt het opleiders om een historie op te bouwen van de gevolgde cursussen. En natuurlijk is het eenvoudig om een duidelijke presentielijst uit te printen.

Eenvoudig te gebruiken rijschoolsoftware

De ontwikkelingen in de rijschoolwereld volgen elkaar snel op. De wetgeving omtrent Code95, de nieuwe vragen op theorie-examen, de aangepaste AVG: het zijn allemaal veranderingen die voor rijscholen van belang zijn. “Het doel van onze rijschoolsoftware is om het voor de rijschoolhouder makkelijker te maken om een gezond bedrijf te runnen,” vertelt Tijssen. “Toen er vraag bleek te zijn naar een uitgebreidere functie om cursussen in te plannen was dat voor ons een goed moment om hier mee aan de slag te gaan. Na een test-fase met een aantal rijscholen werken sinds een week al vele rijscholen met cursussen in PlanGo.”

Heb je je nog niet geregistreerd voor de Nationale Rijschooldag? Meld je dan aan via deze pagina.

Meer nieuws

Registratie voor Nationale Rijschooldag 2019 geopend

Nog maar een kleine drie maanden te gaan: op 18 juni vindt de Nationale Rijschooldag plaats. Het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche wordt deze keer gehouden bij 1931 Congrescentrum in ‘s-Hertogenbosch. Voor het eerst kunnen rijinstructeurs een WRM-bijscholing volgen op de Nationale Rijschooldag. Ook nieuw is het Ondernemersontbijt. Vanaf vandaag is het mogelijk om je… Lees verder ›

Nationale Rijschooldag op 18 juni 2019 in ‘s-Hertogenbosch

De komende editie van de Nationale Rijschooldag wordt gehouden op dinsdag 18 juni 2019. Ook de locatie is inmiddels bekend: 1931 Congrescentrum in ‘s-Hertogenbosch, een sfeervolle evenementenlocatie pal naast de Brabanthallen, met veel parkeergelegenheid. In de eerste instantie zou het evenement op 21 mei worden gehouden, maar dat bleek om meerdere redenen niet haalbaar te… Lees verder ›

Bekijk de foto’s en video van de Nationale Rijschooldag

Met prachtig weer en bijna duizend registraties was de Nationale Rijschooldag een succes. Bij Autotron konden bezoekers zo’n honderd auto’s en motoren testen, een beurs bezoeken, workshops bijwonen en deelnemen aan het congres. De dag nog eens terugkijken of ben je benieuwd hoe het geweest is? Bekijk dan de foto’s en video van deze dag…. Lees verder ›