Primeur: WRM-bijscholing op de Nationale Rijschooldag

De achtste editie van de Nationale Rijschooldag op dinsdag 18 juni heeft een nieuw onderdeel: je kunt een officiële WRM-bijscholing volgen van twee dagdelen. Ideaal voor wie maximaal profijt wil halen uit zijn bezoek aan de Nationale Rijschooldag in Den Bosch. Wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De WRM-bijscholingen op de Nationale Rijschooldag zijn tot stand gekomen in samenwerking met branchevereniging VRB en met goedkeuring van IBKI. Bezoekers kunnen kiezen uit vijf verschillende bijscholingen. De cursussen bestaan uit twee dagdelen en duren van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Deelnemers krijgen gratis lunch aangeboden.


De WRM-bijscholingen:

Aanmelden kan via de pagina met bijscholingen. Klik op de aanmeld-link die bij elke opleider vermeld staat.

Meer activiteiten

Ook nieuw dit jaar is het Ondernemersontbijt. Hiermee beginnen bezoekers de Nationale Rijschooldag ontspannen én informatief onder het genot van een ontbijt. Ze komen onder andere meer te weten over de ontwikkelingen op het gebied van brandstoffen en krijgen advies voor marketing. Daarnaast geeft de politie Oost-Brabant tips over het omgaan met hulpdiensten in het verkeer.

Ook kunnen bezoekers zich aanmelden voor een van de workshops, met bijdragen van onder meer IBKI, CBR en de KNMV. Op het buitenterrein kunnen instructeurs tientallen lesauto’s en motoren bekijken en een voertuig uitkiezen voor een testrit. In de hal naast het terrein vindt de Rijschoolbeurs plaats.

Info en registreren

De Nationale Rijschooldag vindt plaats bij 1931 Congrescentrum aan de Oude Engelenseweg 1 in Den Bosch. De locatie beschikt over voldoende parkeergelegenheid, maar is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf treinstation ‘s-Hertogenbosch is het 12 minuten lopen. Wil je meer informatie, of wil je je meteen inschrijven? Ga dan naar de registratiepagina.

Meer nieuws

Hulpdiensten in het verkeer: tips voor de rijles

Welk advies geef jij je leerling wanneer een voorrangsvoertuig de lesauto nadert? Gert Staal is docent bij de Politie Oost-Brabant en geeft rijvaardigheidstrainingen aan agenten. Tijdens het ondernemersontbijt van de Nationale Rijschooldag legde hij uit hoe de politie rijdt in een noodsituaties. Als het rijgedrag van een spoeddienst voorspelbaar is, is de kans op ongelukken… Lees verder ›

Foto’s: geslaagde editie Nationale Rijschooldag 2019

De organisatie kijkt terug op een geslaagde en zomerse editie van de Nationale Rijschooldag bij 1931 Congrescentrum in Den Bosch. Bezoekers konden dinsdag veel kennis vergaren aan de hand van het Ondernemersontbijt, workshops en de rijschoolbeurs. Op het buitenterrein stonden de nieuwste lesauto’s klaar voor een testrit.  Het was dinsdag de achtste keer dat de… Lees verder ›

Rob Sauvé van IBKI: ‘Examen moet geen toneelstukje zijn’

IBKI-examinatoren Rob Sauvé en Dook Ven gaven op de Nationale Rijschooldag 2019 uitleg over wat er wel en juist niet wordt verwacht van een rijinstructeur tijdens de Praktijkbegeleiding. Tijdens hun presentatie namen ze stap voor stap het beoordelingsformulier door en beantwoordden ze vragen uit de zaal over onduidelijkheden. Hun advies: “Neem het beoordelingsprotocol niet te… Lees verder ›