Leg jouw vraag voor aan de brancheorganisaties op het Kennisplein

Zit jij als rijschoolhouder met een kwestie waar je niet uitkomt? Heb je een bijzondere situatie met een leerling waar je advies over wilt? Of ben je gewoon benieuwd naar de laatste stand van zaken op het gebied van de nieuwe Wet Rijonderricht Motorrijtuigen?

Kom dan eens langs bij het Kennisplein, onderdeel van de Nationale Rijschooldag op dinsdag 18 juni. Brancheorganisaties Bovag, FAM, VRB staan samen met IBKI klaar met advies en informatie over alles wat met een rijschool en rijopleiding te maken heeft. Het Kennisplein is te vinden op de beursvloer van de Nationale Rijschooldag.

Kennisplein

Meer nieuws

Hulpdiensten in het verkeer: tips voor de rijles

Welk advies geef jij je leerling wanneer een voorrangsvoertuig de lesauto nadert? Gert Staal is docent bij de Politie Oost-Brabant en geeft rijvaardigheidstrainingen aan agenten. Tijdens het ondernemersontbijt van de Nationale Rijschooldag legde hij uit hoe de politie rijdt in een noodsituaties. Als het rijgedrag van een spoeddienst voorspelbaar is, is de kans op ongelukken… Lees verder ›

Foto’s: geslaagde editie Nationale Rijschooldag 2019

De organisatie kijkt terug op een geslaagde en zomerse editie van de Nationale Rijschooldag bij 1931 Congrescentrum in Den Bosch. Bezoekers konden dinsdag veel kennis vergaren aan de hand van het Ondernemersontbijt, workshops en de rijschoolbeurs. Op het buitenterrein stonden de nieuwste lesauto’s klaar voor een testrit.  Het was dinsdag de achtste keer dat de… Lees verder ›

Rob Sauvé van IBKI: ‘Examen moet geen toneelstukje zijn’

IBKI-examinatoren Rob Sauvé en Dook Ven gaven op de Nationale Rijschooldag 2019 uitleg over wat er wel en juist niet wordt verwacht van een rijinstructeur tijdens de Praktijkbegeleiding. Tijdens hun presentatie namen ze stap voor stap het beoordelingsformulier door en beantwoordden ze vragen uit de zaal over onduidelijkheden. Hun advies: “Neem het beoordelingsprotocol niet te… Lees verder ›